04.04.2019 (czwartek) godz. 17.00, 18.30 i 20.00 VIP – wymagana rejestracja – liczba miejsc ograniczona, tylko osoby pełnoletnie – Restauracja Kawelin

img_4871

Przed Nami druga odsłona warsztatów sommelierskich z Campo Viejo. Pierwsze wydanie w kwietniu 2018 spotkało się z ogromnym zainteresowaniem, a imponująca frekwencja zaskoczyła nie tylko naszego sommeliera, ale i nas samych, dlatego postanowiliśmy ten temat dalej rozwijać. Zafascynowani warsztatami sami postanowiliśmy ukończyć kurs sommelierski w La Rioja!!  Wzięliśmy udział w warsztatach blendingowych, spędziliśmy cały tydzień podczas winobrania w La Rioja, odwiedzając niektóre z ponad 600 winnic i przeprowadziliśmy jedną podróżniczą prezentację o tym wyjeździe. Nie liczyliśmy odkorowanych w międzyczasie butelek z naklejką Denominación de Origen RIOJA;)

Spotkanie poprowadzi Wojtek Cyran, ambasador marki Campo Viejo. Degustację wspierać będzie Bartłomiej Olek, kucharz i dystrybutor najlepszych produktów spożywczych z Hiszpanii corrida.pl

Wojciech Cyran, to wyjątkowej klasy specjalista od win, którego udało nam się przekonać do wprowadzenia Białegostoku, do swojego napiętego kalendarza. Pierwszy raz mieliśmy okazję spotkać go na obchodach Światowego Dnia Tapas, organizowanego w Ambasadzie Hiszpanii w Warszawie. Campo Viejo to zdecydowanie czołówka marek pochodzących z La Rioja, jeden z większych producentów wina i gwarancja niezwykłych doznań podczas zwiedzania winnicy.

img_4680

Nasze spotkanie z winem postanowiliśmy podzieliliśmy na 2 tury po 40 osób dorosłych (ukończone 18 lat jest warunkiem koniecznym) oraz jedną turę VIP, gdzie miejsc mamy 15-20. Zależy nam, abyśmy w kameralnej atmosferze mogli zdobyć interesującą wiedzę na temat Hiszpanii, która jest zdecydowanie winiarskim krajem i La Rioja, jako najbardziej znanym z wina regionem. Przede wszystkim jednak warsztaty będą poświęcone degustacji, od podstaw po najbardziej wysublimowane sposoby na łączenie przeróżnych aromatów i smaków. Oczywiście degustacja wina nie może się odbyć bez odpowiednio dobranych przekąsek, które również specjalnie z Hiszpanii do nas przyjadą. Najlepsze gatunki szynek i sera oraz wybrane desery pozwolą nam stworzyć doskonałą kompozycję smaków z degustowanymi winami.

Czym się różni degustacja z sommelierem od degustacji VIP z sommelierem? Degustacja VIP zrealizowana będzie w grupie max. 20-osobowej i nie jest ograniczona czasowo do 1 godziny, dzięki czemu nasi specjaliści od win, szynek i serów będą mogli zaserwować więcej oraz więcej opowiedzieć o najlepszych smakach i doświadczeniach z kuchnią hiszpańską.

52489247_2481634778519118_6200437834747215872_o

Partnerem wydarzenia są marka win Campo Viejo i Corrida, niezawodny dystrybutor hiszpańskich serów, szynek i wędlin.

img_5406

Leżakowanie wina w beczkach w Campo Viejo, niedaleko Logroño, La Rioja, Hiszpania

Bilety: Wyprzedane