11.09.2020 (piątek) i 12.09.2020 (sobota) godz. 20.00 – wymagana rejestracja – liczba miejsc ograniczona, tylko osoby pełnoletnie – Restauracja Kawelin (brak miejsc na sobotę, wszystkie miejsca wyprzedane).

monika-szydlo-dni-hiszpanskie

Podróże, sztuka i kulinaria, to trzy filary Dni Hiszpańskich w Białymstoku. Tym razem w jednym punkcie programu udało nam się połączyć prawdziwą sztukę łączenia najlepszych win z przepysznymi daniami, dzięki którym będziemy mogli przenieść się w najbardziej wykwintne miejsca w Hiszpanii. Naszym przewodnikiem będzie Monika Szydło, która jako dyplomowany sommelier (WSET) i miłośniczka Hiszpanii, zabierze nas w tę zmysłową podróż.

Na co dzień prowadzi Garnizon Wina w Radomiu, degustacje komentowane, często łączone z food pairingiem wina, szkolenia personelu w restauracjach, układa karty win. Jest sommelierem w restauracji La Melisa, restauracji Pasja i marketu Auchan gdzie tworzy półkę konesera oraz współpracuje z ambasadą Hiszpanii w Warszawie. Należy do Stowarzyszenia Sommelierów Polskich i Zgrupowania Polskie Sommelierki.

5 dań i 5 win, czyli foodpairing na najwyższym poziomie

Spróbujemy pięciu różnych win wybranych przez naszą panią sommelier wraz z pięcioma przepysznymi daniami spod ręki najlepszego kucharza w Restauracji Kawelin.

ozz1783

CO TO JEST FOODPAIRING?
Foodpairing jest sposobem na przełamywanie dotychczasowych schematów i barier smakowych. Czasem na zasadzie korespondowania i podobieństw, a innym razem na zasadzie kontrastu. Metoda powstała by inspirować profesjonalistów i miłośników jedzenia do poszukiwania nowych połączeń smakowych. W sam raz dla nas!

ozz1556

Zwiedzanie winnic jesienią jest najlepszym sposobem na zrozumienie istoty winobrania i roli wina w życiu  człowieka.

winnica-las-canas

Wstęp płatny. Bilety dostępne TUTAJ